Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

1. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota siinä sipulia ja pekonia 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja rosmariini. Kuullota pari ­minuuttia.

3. Mittaa speltti pannulle ja paista käännellen minuutin ajan. Lisää mehu ja keitä, kunnes neste haihtuu. Lisää pannulle ­kanaliemi ja sienet. Peitä keitos kannella ja kypsennä 15 minuuttia välillä sekoit­taen. Leikkaa punakaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Lisää kaali pannulle ja kypsennä vielä 10 minuuttia, sekoita välillä.

4. Raasta juusto ja lisää se hunajan kanssa kuuman speltin joukkoon. Purista sitruunan mehu ruokaan. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

85
g
pekonia
1
kpl
sipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita tai öljyä
1
tl
rosmariinia
3
dl
helmispelttiä (esim. Sunspelt)
3
dl
omenamehua
1
tl
kuumaa kanalientä (kuutiosta)
10
g
kuivattuja sieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
100
g
punakaalia
150
g
parmesaanijuustoa
1
rkl
hunajaa
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria