Kun vietnamilaisen inkiväärikastikkeen ainekset yhdistyvät pinaatin, herneiden ja fetan kanssa, lautasella on tolkuttoman hyvä ruoka.

1. Hienonna chili, valkosipulinkynsi ja korianteri. Raasta inkivääri ja ­limetin kuori ohueksi raasteeksi, purista hedelmästä mehu.

2. Yhdistä hienonnetut ainekset kulhossa. Lisää öljy, kalakastike ja hunaja, sekoita. Lisää oliivit ja ­herneet.

3. Revi isoimmat pinaatinlehdet muutamaan osa, pienet sopivat kastikkeeseen sellaisenaan. Murusta juusto seoksen joukkoon.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

1 chili
puolikas valkosipulinkynsi
1
dl
korianteria
1
rkl
inkivääriä raasteena
1 limetti (kuori ja mehu)
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kalakastiketta
1
tl
hunajaa
16
kpl
kalamataoliiveja
2
dl
herneitä (tuoreita tai pakaste)
100
g
salaattipinaattia
150
g
fetajuustoa