Passionhedelmää, sitruunaa ja kermaa – tämä raikas jälkiruoka maistuu tuhdimmankin aterian päätteeksi.

Passionhedelmäposset

4 annosta
Valmistusaika 15 minuuttia + jäähtyminen ja hyytyminen yön yli

5–7 kypsää keskikokoista passionhedelmää 

2 dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 vaniljatanko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ l kuohukermaa

4 rkl (noin 60 ml) sitruunamehua

Koristeluun:

2 passionhedelmää

1 dl suolaamattomia pistaasipähkinöitä

  1. Kaavi passionhedelmistä siemenet siivilään ja painele lusikalla siemenistä mehu. Mehua tulisi olla 3 ruokalusikallista. Sekoita joukkoon sitruunamehu.
  2. Leikkaa vaniljatanko veitsellä halki ja kaavi siemenet pinnoitettuun kattilaan. Lisää myös tanko, sokeri ja kerma. Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi, kunnes sokeri on täysin sulanut. Jatka kuumentamista vielä 3 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon passion-sitruunamehu. Siivilöi seos kannuun.
  3. Jaa kermaseos tasaisesti jälkiruokakuppeihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ja siirrä kupit sitten peitettyinä jääkaappiin yön yli.
  4. Koristele annokset ennen tarjoamista passionhedelmällä ja pistaasipähkinöillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla