Soppa365
Helppo pasta maustetaan inkiväärillä.
Helppo pasta maustetaan inkiväärillä.

Raparperi sopii myös pastaan.

Raparperi maustetaan marinoitujen punasipulien tapaan sokerilla ja etikalla. Ihanan hapokkaat raparperisuikaleet maustavat juustoisen pastan. Aloita pastan valmistus raparperien marinoinnista. Niiden maustuessa ehdit kokata loput ruoasta.

Katkarapu-raparperipasta

4 annosta

valmistusaika 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

400 g pastaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 l vettä

2 tl suolaa

2 valkosipulinkynttä

2 cm tuoretta inkivääriä

2 rkl oliiviöljyä

1 ps (180 g) isoja katkarapuja

2 dl parmesaania raastettuna

1 tl suolaa

¼ tl mustapippuria myllystä

1 ruukku basilikaa

Pikapikkelöity raparperi

2 raparperinvartta

1 punasipuli

1 dl valkoviinietikkaa

½ dlkuumaa vettä

2 rkl sokeria

½ tl suolaa

  1. Aloita pikkelöimälllä raparperi. Vuole raparperit pitkiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola kulhossa. Lisää raparperit ja sipulit ja anna maustua 25 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä öljyssä pannussa 1–2 minuuttia. Lisää jäiset katkaravut ja paista kunnes ne sulavat.
  4. Valuta kypsä pasta ja kaada se pannuun. Lisää juustoraaste ja kuumenna kunnes juusto sulaa. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita raparperipikkeli pastaan tai tarjoa se ruuan lisukkeena. Viimeistele annokset basilikalla.

Resepti: Anu Brask, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla