Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Keiton mausteet lisäävät kylläisyyden tunnetta.

1. Silppua kuorittu sipuli ja ­valkosipulinkynnet. Kuori ja ­paloittele pork­kanat.

2. Kuullota silput öljytilkassa kattilan pohjalla ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia.

3. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat ja kuullota edelleen käännellen noin 2 minuuttia.

4. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes porkkanapalat ­pehmenevät.

5. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku. Nauti jogurtilla ja korianterilla koristeltuna.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
450
g
porkkanaa
1
rkl
hyvää oliiviöljyä
paprikajauhetta
2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
ripaus kurkumaa ja jauhettua korianteria
1
l
kasvislientä
suolaa maun mukaan

lisäksi:

pari ruokalusikallista maustamatonta kevyttä jogurttia
silputtua korianteria