Kodin Kuvalehti
Jos kaikkia puutarhan karviaisia ei jaksa syödä tuoreeltaan, niistä kannattaa tehdä hilloa.
Jos kaikkia puutarhan karviaisia ei jaksa syödä tuoreeltaan, niistä kannattaa tehdä hilloa.

Karviaismarjat ovat ihanan aromaattisia. Niistä syntyy upeaa hilloa, joka maistuu ihanalta lettujen ja pannarin päällä.

Vinkki! Karviaishillo maistuu ihanalta lettujen ja pannarin päällä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Kokeile sitä myös paahtoleivän päällä. Mausteeksi hilloon sopii myös kardemumma, yksin tai vaniljasokerin lisäksi.

Karviaismarjahillo

Ainekset

4 l punaisia ja valkoisia karviaisia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl vettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

600–700 g hillosokeria

3 tl vaniljasokeria

  1. Mittaa karviaiset ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes kattilasta alkaa nousta höyryä.
  2. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes marjat hajoavat. Sekoita hilloa usein keittämisen aikana.
  3. Purkita kuumiin purkkeihin piripintaan ja sulje kannet. Kun hillo on jäähtynyt, säilytä purkit jääkaapissa tai viileässä kellarissa.

Resepti: Kiia Renko

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti

Sisältö jatkuu mainoksen alla