Soppa365
Tämä keitto vie nälän. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tämä keitto vie nälän. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Parasta klassikkokeitossa on kirkas liemi. Makuun saa sopivasti potkua, kun liemen joukkoon pilkkoo juuriselleriä ja purjoa.   

Unohda keitosta pannulla käristettävä jauheliha, vaihda se härkäpapuun. Kypsää Härkistä on helppo lisätä liemeen viime minuuteilla, mutta  jos kaapista löytyy härkäpapurouhetta se toimii yhtä hyvin. Lisää rouhe keittoon samaan aikaan juuresten kanssa.

Keittoa voi muunnella monella tapaa. Proteiinia saa myös pavuista, härkäpavut voi korvata purkillisella valkoisia papuja ja maustaa keittoa chilillä vahvempaan suuntaan.  Ja jos arkikiire iskee, voi kasvikset korvata pussillisella pakastettuja keittojuureksia.

Härkiskeitto

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

25 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

500 g perunoita, kiinteä lajike

2 porkkanaa

1 (100 g) pala juuriselleriä

½ purjo

1 l vettä

2 kasvisliemikuutiota

½ tl kokonaisia maustepippureita

1 laakerinlehti

1 pkt Härkistä, esim. tex-mex -maustettua

hienonnettua persiljaa

  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuriselleri. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja kaikki kasvikset. Kuumenna. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdellä.
  3. Keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Sekoita keiton joukkoon Härkis ja hienonnettu persilja.

 

Ohje: Suvi Rüster, Hyvä Terveys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla