Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Huuhtele valutetut säilykepavut. Jos käytät kuivattuja papuja, keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota silput öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää sekaan mustat kuminan siemenet ja kuumenna sekoittaen parin minuutin ajan.

Lisää kuoritut ja pieneksi pilkotut perunat sekä vesi ja tilli. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää pavut ja anna kiehua edelleen parin minuutin ajan.

Soseuta keitto sauva­sekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunamehua.

Valmista tsatsiki juuri ennen tarjoilua. Raasta kurkku karkeaksi ja painele ylimääräinen neste pois raasteesta siivilässä. Sekoita raaste ja tillisilppu jogurttiin ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla, tarjoa keiton kanssa.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

400
g
valkoisia papuja säilykkeenä tai 200 g kuivattuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
pieni keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
tl
mustia kuminan siemeniä
2
kpl
isoa perunaa
6
dl
vettä
2
rkl
silputtua tuoretta tilliä
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Tillitsatsiki

keskikokoisesta kurkusta
1
dl
paksua maustamatonta jogurttia
2
rkl
silputtua tuoretta tilliä
1
kpl
valkosipulinkynsi
suolaa