Kuva Anna Huovinen
Kuva Anna Huovinen

Salaatin voi annostella vaihteeksi sämpylän päälle!

1. Keitä papuja 5 minuuttia. Lisää jäähtyneiden papujen joukkoon paahdettuja paprikoita ja paprikaliemi sekä ­ripaus suolaa.

2. Halkaise sämpylä ja paahda se kuivalla pannulla tai paahtimessa. Hiero leikkuupinta valkosipulin­kynnellä. Paista halloumia pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Sekoita kastike.

3. Asettele sämpylänpuolikkaalle rucolaa, papusalaattia ja halloumiviipale sekä nokare kastiketta.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

1
dl
vihreitä pakastepapuja
paahdettua säilykepaprikaa
1
rkl
säilykepaprikan lientä
ripaus suolaa
1
kpl
kokojyväsämpylä
1
kpl
valkosipulinkynsi
60
g
kevythalloumia
noin 8 lehteä rucolaa

Kastike

1
rkl
kreikkalaista jogurttia
ripaus savupaprikajauhetta
ripaus sokeria

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.