Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Palsternakka ja vadelma ovat yllättävän hyvä makupari.

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka tai kuivakakuille tarkoitettu rengasvuoka.

2. Kuori ja pilko palsternakka. Keitä palat vedessä pehmeiksi (noin ­
8 minuuttia) ja soseuta tasaiseksi soseeksi.

3. Riko munat kulhoon. Lisää öljy ja palsternakkaseos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Yhdistä jauhot, kookos, sokerit, leivinjauhe, kaneli ja suola toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos muna-­öljyseokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kääntele jäiset vadelmat taikinaan varovasti, jotta ne eivät murskaantuisi täysin.

6. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Vinkki!  Voit halutessasi kuorruttaa kakun porkkanaleivosten tai kuppikakkujen kuorrutteella.

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika 1 tunti

Resepti

voita vuoan voiteluun
300
g
(2 dl soseena) palster­nakkaa
2
kpl
kananmunaa
1
dl
öljyä
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kookoshiutaleita
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
suolaa
2
dl
vadelmia (pakaste)
Sisältö jatkuu mainoksen alla