Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Paahdettu palsternakka ja omena antavat rouheutta hapankorpuista kääräistyille
homejuustopaloille.

Kuori ja lohko palsternakat 5–6 pitkäksi viipaleeksi. Kääntele palat öljyssä leivinpaperilla uunipellillä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat paahtuneita ja pehmeitä. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko sillä välin omena.Kasta hapankorput yksitellen molemmilta puolilta juoksevan kylmän veden alle ja nosta sivuun kelmun alle pehmenemään. 

Valmista täyte. Leikkaa paahdettu palsternakka pieniksi kuutioiksi ja sekoita omenakuutioiden, juustomurun, notkistetun tuorejuuston ja persiljasilpun kanssa. Mausta mustapippurirouheella. Levitä täytettä hapankorpuille ja kääri rullalle pitkältä sivulta lähtien. Jätä taitekohta rullan alle ja leikkaa 4–5 suupalaan. Tarjoile persiljasilpulla koristeltuna.

Resepti

Annoksia:
40
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Resepti

2
kpl
palsternakkaa
1
tl
ruokaöljyä
1
kpl
pieni hapan omena
180
g
vaaleita kaura­hapankorppuja
vettä hapankorppujen kostutukseen
200
g
kevyttä maustamatonta tuorejuustoa
100
g
murennettua sinihome­juustoa
mustapippurimurskaa
hienonnettua persiljaa
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.