Me Naiset
|
Marja Samuli
Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Paahdettu palsternakka ja omena antavat rouheutta hapankorpuista kääräistyille
homejuustopaloille.

Kuori ja lohko palsternakat 5–6 pitkäksi viipaleeksi. Kääntele palat öljyssä leivinpaperilla uunipellillä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat paahtuneita ja pehmeitä. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko sillä välin omena.Kasta hapankorput yksitellen molemmilta puolilta juoksevan kylmän veden alle ja nosta sivuun kelmun alle pehmenemään. 

Valmista täyte. Leikkaa paahdettu palsternakka pieniksi kuutioiksi ja sekoita omenakuutioiden, juustomurun, notkistetun tuorejuuston ja persiljasilpun kanssa. Mausta mustapippurirouheella. Levitä täytettä hapankorpuille ja kääri rullalle pitkältä sivulta lähtien. Jätä taitekohta rullan alle ja leikkaa 4–5 suupalaan. Tarjoile persiljasilpulla koristeltuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
40
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Resepti

2
kpl
palsternakkaa
1
tl
ruokaöljyä
1
kpl
pieni hapan omena
180
g
vaaleita kaura­hapankorppuja
vettä hapankorppujen kostutukseen
200
g
kevyttä maustamatonta tuorejuustoa
100
g
murennettua sinihome­juustoa
mustapippurimurskaa
hienonnettua persiljaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla