Kodin Kuvalehti
Pidä huoli, että pakastimessa on aina pussillinen herneitä. Kuva: Shutterstock
Pidä huoli, että pakastimessa on aina pussillinen herneitä. Kuva: Shutterstock

Pieni vihreä arjen kohottaja löytyy pakastimesta. Hernepesto syntyy sukkelaan pakasteherneistä. Nauti pastan tai salaatin kanssa tai dippikastikkeena.

Herneitä kannattaa pitää aina pakastimessa perusruokavarastona. Pakastealtaan herneet korjataan kesällä täsmälleen oikealla hetkellä. Siksi niissä on pakastuksen jälkeenkin makua. 

Kokeile herneitä herkulliseen ja edulliseen pestoon. Hernepeston maku paranee entisestään, kun tyhjennät pestoon manteli- ja pähkinäpussien loput, mantelilastut ja pähkinärouheet. Jos jääkaapissa on puolikkaita ruukkuja yrttejä, hyödynnä nekin.

Hernepesto

4 annosta, 5 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl manteleita ja/tai pähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 ps (200 g) pakasteherneitä

1–2 ruukkua basilikaa ja/tai lehtipersiljaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

  1. Mittaa mantelit ja/tai pähkinät teholeikkurin kulhoon. Aja leikkuuterällä tasaiseksi rouheeksi.
  2. Sulata herneet. Saksi yrtit paloiksi. Lisää herneet, yrtit, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Aja leikkuuterällä sileäksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä ja auta seosta lusikalla leikkuuterän ulottuville.
  3. Tarkista maku.
  4. Tarjoa hernepesto pastan joukossa, dippikastikkeena tai salaatin kanssa.

Vinkki!

  • Voit käyttää mitä tahansa hentolehtisiä tuoreyrttejä: basilikaa, lehtipersiljaa, tilliä, ruohosipulia, sitruunamelissaa ja herneenversoja.
  • Myös kaikki siemenet, pähkinät, mantelit tai pinjansiemenet sopivat pestoon.
  • Joukkoon voi hienontaa myös kaksi valkosipulinkynttä.

Resepti: Emilia Kolari

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla