Soppa365
Frittereihin voi upottaa pakastettua pinaattia.  Kuva: Tuomas Kolehmainen
Frittereihin voi upottaa pakastettua pinaattia. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Nosta peruna pääruuan asemaan. Juustolla ja pinaatilla höystettynä saat tutusta potusta täysin uutta.    

Fritterit ovat kasvispihvien päivitetty versio. Nimi juontuu sanasta ”deep fried” eli uppopaistettu.

Todellisuudessa pihvejä ei paisteta upottamalla öljyyn, toki öljyä käytetään runsaammin kuin yleensä. Toinen kikka on pannun kuumuus. Kuuman pannun ja öljyn yhdistelmä tekee pihveille ihmeitä. Niistä tulee pinnasta rapeita, mutta samalla sisältä meheviä.

Peruna, porkkana, bataatti, kesäkurpitsa, kaali ja sipulit – tässä vain muutama esimerkki edullisista kasviksista, joista saa raastamalla frittereitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sidosaineena on usein kananmuna, juustoraastetta tai korppujauhoja, joita yleensä on jo valmiina keittiön kaapissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perunafritterit

4 annosta

30 min

6 perunaa

2 tl suolaa

2 valkosipulinkynttä

2 dl babypinaattia

1 dl juustoraastetta

1 kananmuna

½ tl mustapippuria myllystä

Paistamiseen 

voita tai öljyä

  1. Pese ja kuori perunat. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja raasta karkealla terällä. Nostele raaste kulhoon ja lisää suola. Sekoita.
  2. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna ne hyvin. Leikkaa pinaatinlehdet karkeasti muutamaan osaan. Nosta perunaraaste siivilään ja puristele ylimääräinen neste pois. Sekoita peruna, pinaatti, valkosipuli, juustoraaste ja pippuri kulhossa. Riko joukkoon muna ja sekoita hyvin.
  3. Kuumenna pannu keskilämmöllä. Jos sinulla lettupannu, käytä sitä. Anna voin sulaa pannuun. Nosta 2–3 ruokalusikallista taikinaa jokaiseen lettupannun koloon ja painele tiiviisti. Anna ruskistua, käännä ja ruskista myös toinen puoli. Paista koko seos. Jos käytät isoa pannua, nostele sille kerrallaan kaksi tai kolme lettusta.

Ohje: Riikka Väliahde, Me Naiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla