Pad thai on thaimaalaisten ravintoloiden suosikkiannoksia. Ruoka syntyy helposti kotikeittiössäkin. Kuva: Panu Pälviä
Pad thai on thaimaalaisten ravintoloiden suosikkiannoksia. Ruoka syntyy helposti kotikeittiössäkin. Kuva: Panu Pälviä

Mukavan mausteinen pad thai on ihanan tuhtia syysruokaa kylmiin iltoihin. 

Nopea pad thai

4 annosta

Valmistusaika 25 min

400 g broilerin

paistileikettä

300 g valkokaalia

100 g lehtikaalia

3 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

1 dl suolapähkinöitä

200 g riisinuudelia

2 rkl öljyä

2 kananmunaa

Kastike

3 rkl soijakastiketta

3 rkl kalakastiketta

3 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

Lisäksi

1 limetti

1. Pilko broileri suupaloiksi. Leikkaa kaali ja lehtikaali ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli, chili ja pähkinät.

2. Laita nuudelit laakeaan astiaan. Kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna pehmetä kaksi minuuttia. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää broileri, kaalit, valkosipuli ja chili. Paista kunnes kaalit ovat pehmenneet ja kana kypsynyt.

4. Lisää nuudelit ja paista niitä vielä muutama minuutti. Tee pannun keskelle tilaa ja riko munat ja sekoita kokkeliksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

5. Madalla pannun lämpötilaa ja lisää kastike. Pyörittele hyvin sekaisin. Viimeistele korianterilla ja suolapähkinöillä. Tarjoa limen kera.