Soppa365
Raikas kastike viimeistele ihanan vegepellin. Kuva: Mikko Hannula
Raikas kastike viimeistele ihanan vegepellin. Kuva: Mikko Hannula

Pese, pilko ja vips uuniin!

Kun ruokalistalla on juureksia, sipuleita tai esimerkiksi kukkakaalia tai munakoisoa, paahtaminen on ehdottomasti paras valmistusmenetelmä. Uunin kuumuudessa kasvisten makeat sävyt tulevat esiin. Paahteiselle maulle makeus onkin oiva makupari.

Nyt pääosan saa palsternakka. Aliarvostettu juures saa seuraa rapeista pähkinöistä, kirpeästä omenasta ja raikkaasta tillistä, joka muistuttaa kesästä. Samassa astiassa kypsyvät myös hasselbackanperunat sekä paahdetut valkosipulinkynnet, jotka saavat uunissa syvän, melkein karamellisoidun maun.

Valitse keskenään samankokoiset palsternakat, niin ne kypsyvät tasaisesti. Juureksia ja perunoita ei tarvitse kuoria. Huolellinen pesu juuresharjalla riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hasselbackan palsternakkaperunapelti

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 t 15 min

8 keskikokoista perunaa

4 palsternakkaa

4 valkosipulinkynttä

½ dl oliiviöljyä

½ tl suolaa

200 g hasselpähkinöitä

½ dl oliiviöljyä

Kastike

½ omena (esim. Granny Smith)

1 ruukku tilliä

1 prk (2 dl) kaurafraîchea

3 rkl kokojyväsinappia

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese perunat ja palsternakat huolellisesti. Leikkaa perunoihin viillot noin 2 mm:n välein niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni toisiinsa.
  2. Laita perunat, palsternakat ja valkosipulinkynnet kuorimattomina pellille, valuta öljy päälle ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa 40 minuuttia, lisää sitten pähkinät pellille ja kypsennä vielä 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.
  3. Kuori omena ja leikkaa se pieneksi kuutioiksi. Hienonna tilli (säästä vähän lehtiä koristeluun). Sekoita omenakuutiot ja tilli kaurafraîchen ja sinapin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Tara Junker, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla