Soppa365
Keitto saa porista 10 minuuttia. Tee sillä aikaa ripote. Kuva: Panu Pälviä
Keitto saa porista 10 minuuttia. Tee sillä aikaa ripote. Kuva: Panu Pälviä

Melkein kaikessa voi oikaista, mutta paahtamista ei sovi jättää väliin. Se on keiton upean maun salaisuus.

Kun keitto tehdään paprikasta, keittämisen sijaan paahtaminen on paras tapa kypsentää vihannekset. Käännä uunin vastukset kovalle ja anna paprikoiden paahtua mustille täplille pinnasta. Kuuma uuni tuo esiin paprikan makeuden.

Keittoon soseutetaan mukaan ihan tavallisia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Ne ovat tuttu näky englantilaiselta aamiaiselta, mutta ovat oiva lisä keittoon. Niiden ansiosta keitossa on proteiinia ja nälkä pysyy loitolla pidempään.

Keiton kaveriksi voi myös paistaa pekonia. Ripottele pekonipalat valmiin annoksen päälle. Jos välttelet lihaa, paahda pinnalle auringonkukansiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paprika-valkopapukeitto

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 30 min

4 punaista paprikaa

2-3 salottisipulia

1 rkl öljyä

1/2 tl savupaprikajauhetta

1 prk (n. 400 g) valkoisia papuja (tomaattikastikkeessa)

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1/2 dl limettimehua

1 1/2 dl kermaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1/2 tl suolaa

Lisäksi

1 pkt Amerikan pekonia

2 rkl yrttejä hienonnettuna (basilika, rosmariini)

  1. Laita uuni päälle grillivastuksille. Halkaise paprikat ja poista siemenkota. Laita puolikkaat uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita grillivastusten alla 2–3 minuuttia tai kunnes niiden pinta kuplii.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Paista siinä sipuleita ja savupaprikaa pari minuuttia. Lisää paprikanpuolikkaat, pavut kastikkeineen, vesi ja liemikuutio. Keitä keittoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Keiton kypsyessä kuutioi pekoni ja paista pannussa rapeaksi. Hienonna yrtit ja lisää ne pekonisilpun joukkoon.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää limettimehu ja kerma, ja anna keiton kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Jaa keitto lautasille ja lusikoi pekoni-yrttiseosta pinnalle.

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla