Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Pane kastikkeeseen tarvittava jugurtti valumaan kahvinsuodatinpaperiin siivilän sisään.  Yhdistä kalan mausteet, inkivääri ja jeera. Hiero seos kalapalojen pintaan ja ripottele paloille suolaa. Jätä palat sivuun.

Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kääntele suikaleita pannulla öljytilkassa noin 10 minuuttia, kunnes fenkoli on pehmennyt. Lisää pannulle pilkottu sipuli ja anna sen kuullottua. Lisää myös pinaatti. Kuumenna seosta, kunnes pinaatti on painunut kokoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Paista toisella pannulla lohipalat kypsiksi molemmin puolin. Tarjoa fenkolilisäkkeen ja kastikkeen kanssa. Kastike syntyy hetkessä, kun sekoitat sen ainekset keskenään.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

150
g
(2 palaa) lohifileetä
inkivääriä
jeeraa
ripaus suolaa

Fenkoli-kasvislisäke

2
kpl
pientä fenkolia
50
g
tuoretta baby- tai lehtipinaattia
1
kpl
pieni makea sipuli
tilkka öljyä paistamiseen
sitruunan mehu
ripaus suolaa ja sokeria

Kastike

1
dl
maustamatonta jugurttia
riisiviinietikkaa
1
tl
hunajaa
ripaus suolaa
2
rkl
silputtua tilliä

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.