Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Pane kastikkeeseen tarvittava jugurtti valumaan kahvinsuodatinpaperiin siivilän sisään.  Yhdistä kalan mausteet, inkivääri ja jeera. Hiero seos kalapalojen pintaan ja ripottele paloille suolaa. Jätä palat sivuun.

Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kääntele suikaleita pannulla öljytilkassa noin 10 minuuttia, kunnes fenkoli on pehmennyt. Lisää pannulle pilkottu sipuli ja anna sen kuullottua. Lisää myös pinaatti. Kuumenna seosta, kunnes pinaatti on painunut kokoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Paista toisella pannulla lohipalat kypsiksi molemmin puolin. Tarjoa fenkolilisäkkeen ja kastikkeen kanssa. Kastike syntyy hetkessä, kun sekoitat sen ainekset keskenään.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

150
g
(2 palaa) lohifileetä
inkivääriä
jeeraa
ripaus suolaa

Fenkoli-kasvislisäke

2
kpl
pientä fenkolia
50
g
tuoretta baby- tai lehtipinaattia
1
kpl
pieni makea sipuli
tilkka öljyä paistamiseen
sitruunan mehu
ripaus suolaa ja sokeria

Kastike

1
dl
maustamatonta jugurttia
riisiviinietikkaa
1
tl
hunajaa
ripaus suolaa
2
rkl
silputtua tilliä