Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Kyllä sitä voi salaatiksi kutsua, vaikka se on käynyt uunissa.

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kukkakaali noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kulhossa 1 rkl öljyä, ½ tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Nosta kaaliviipaleet kulhoon ja sekoita, jotta mausteöljy leviää paloille. Levitä viipaleet leivin­paperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Kaalit saavat saada hiukan väriä.

3. Leikkaa sellerinvarsi sentin siivuiksi, puolita mansikat ja hienonna persilja. Rouhi pähkinät.

4. Sekoita kukkakaalit, selleri, mansikat, persilja ja pähkinät salaattikulhossa.

5. Yhdistä kastikkeen ainekset, kaada salaattiin ja sekoita. Tarjoile salaatti huoneenlämpöisenä.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

500
g
kukkakaali
1
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sellerinvarsi
150
g
mansikoita
(lehti)persiljaa
1
dl
saksanpähkinöitä

Kastike

1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
hunajaa
suolaa
mustapippuria
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.