Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Kyllä sitä voi salaatiksi kutsua, vaikka se on käynyt uunissa.

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kukkakaali noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kulhossa 1 rkl öljyä, ½ tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Nosta kaaliviipaleet kulhoon ja sekoita, jotta mausteöljy leviää paloille. Levitä viipaleet leivin­paperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Kaalit saavat saada hiukan väriä.

3. Leikkaa sellerinvarsi sentin siivuiksi, puolita mansikat ja hienonna persilja. Rouhi pähkinät.

4. Sekoita kukkakaalit, selleri, mansikat, persilja ja pähkinät salaattikulhossa.

5. Yhdistä kastikkeen ainekset, kaada salaattiin ja sekoita. Tarjoile salaatti huoneenlämpöisenä.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

500
g
kukkakaali
1
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sellerinvarsi
150
g
mansikoita
(lehti)persiljaa
1
dl
saksanpähkinöitä

Kastike

1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
hunajaa
suolaa
mustapippuria