Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Maukas vuohen­juusto­salaatti syntyy porkkanaa, kesäkurpitsaa ja sipulia paahtaen.

1. Kuori ja paloittele porkkanat sekä punasipuli ja viipaloi pesty kesäkurpitsa. Paahda uunissa 225 asteessa.­ Mausta suolalla ja pip­purilla.

2. Laita kulhoon salaatti (revi pienemmäksi tarvittaessa), lisää paahtuneet ja jäähtyneet kasvikset ja vuohenjuusto.

3. Yhdistä keskenään viinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Pakkaa kastike mukaan ja lisää päälle juuri ennen syömistä.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

2-3 keskikokoista porkkanaa
1 punasipuli
puolikas pieni kesäkurpitsa
1
rkl
öljyä
2 reilua viipaletta hyvää vuohenjuustoa
2
dl
rapeaa valmista salaattisekoitusta
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria

kastike:

1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
öljyä