Soppa365
Tarjoile pasta heti. Parhaimmillaan juusto on venyvänä. Kuva: Panu Pälviä
Tarjoile pasta heti. Parhaimmillaan juusto on venyvänä. Kuva: Panu Pälviä

Makeaa sipulia ja juustoa yhdistävä juustopasta on nopea arkiruoka, johon jää helposti koukkuun.

Vaikeasta nimestään käsespätzle on helppo arkiruoka, jossa on sopivasti juuri sitä jotain. Sen valmistamiseen tarvitaan vain muutama raaka-aine: pastan lisäksi lähinnä vain sipulia ja juustoa.

Sipulien kesytys

Sipuleille ei riitä tässä annoksessa pelkkä kuullottaminen tai ruskistus vaan ne karamellisoidaan sokeriripauksen kera. Anna sipuleiden levätä rauhassa pannulla, äläkä sekoittele turhia. Ne kesyttyvät pikkuhiljaa kitkeristä sipulirenkaista unelmapehmeiksi ja makeiksi.

Laadukas juusto takaa hyvän maun

Tärkein vaihe koko reseptissä on juuston valinta. Hyvä juusto takaa hyvän lopputuloksen. Tähän reseptiin ei kannata valita pizzaraastetta vaan hyvää emmentalia tai gruyere-juustoa. Raastettu juusto sulaa kastikkeeksi pastalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsespätzle eli pikainen juustopasta

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 20 min

400 g pastaa

2 isoa sipulia

2 + 1 rkl voita

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

1 ruukku salviaa

1 1/2 dl valkoviiniä

250 g voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)

 

  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
  3. Keitä ja valuta pasta.
  4. Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
  5. Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.

 

Resepti: Outi Väisänen

Sisältö jatkuu mainoksen alla