Oih, mitä retroherkkuja! Listasimme nostalgiset reseptit, joiden parissa voit muistella männävuosien kahvipöytähetkiä. 

1. Unelmatorttu


Suussasulava unelmatorttu on helppojen leivonnaisten klassikko, joka onnistuu kokemattomiltakin leipojilta. Tärkeintä on, että taikinaa vaahdottaa riittävän kauan. Tämä unelmatortturesepti on vieläpä gluteeniton!

Katso unelmatortun resepti täältä:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kauralastut


Muistatko vielä koulun kotitaloustunneilta tutut kauralastut? Ne olivat monissa kouluissa se ensimmäinen resepti, joka opeteltiin. Kauralastujen valtti on helppous: sulatetun voin joukkoon sekoitetaan sokeria, kaurahiutaleita, jauhoja ja kananmunia. Taikinasta nostetaan leivinpaperille pieniä kekoja, jotka paistetaan uunissa rapsakoiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso kauralastujen resepti täältä:


3. Tiikerikakku kinuskilla


Tiikerikakku on ollut monissa kodeissa se suosituin kahvipöydän kakku. Tässä tiikerikakussa raidat saadaan aikaan valmiilla kinuskikastikkeella. Kinuskitiikerikakun valmistus on itse asiassa vielä helpompaa kuin perustiikerin. Muista, ettet kypsennä kakkua liian pitkään, niin se pysyy mehevänä! 

Katso kinuskitiikerikakun resepti täältä:


4. Peltilihapiirakka


Tuhti, ronski ja herkullinen – sellainen on peltilihapiirakka. Takavuosien suosikki on päässyt unohtumaan monilta, ja se on sääli, sillä peltilihis on varsin oivallinen herkku. Tässä reseptissä rahkavoitaikina tehdään itse, ja sisään laitetaan jauhelihasta, riisistä ja kananmunista tehty seos. Peltilihis on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta. 

Katso peltilihapiirakan resepti täältä:


5. Kaneliässät ja muut mummon suosikit


Leipoiko sinunkin isoäitisi kaneliässiä tai herrasväen pikkuleipiä? Ihanan nostalgiset klassikkopikkuleivät ovat aina yhtä herkullisia. Kaneliässät syntyvät helpommin kuin uskoisi, kokeile vaikka!

Katso kaneliässien ja muiden pikkuleipien reseptit täältä:


6. Juustosarvet


Juustosarvet muistuttavat ihanasti 1980- ja 90-luvuista. Ne ovat täydellinen valinta, kun haluat jotain pientä suolaista syötävää. Vaihtele juustoa makusi mukaan, mutta valitse täysrasvainen, sillä se sulaa parhaiten. Sarviin voi kääriä myös esimerkiksi kinkkua ja silputtuja, tuoreita yrttejä. Resepti on gluteeniton.

Katso juustosarvien resepti täältä:


7. Lusikkaleivät


Mikä on rippi- ja ylioppilasjuhlien kahvipöydän kuningatar? No tietenkin lusikkaleivät! Jälleen trendikkäiksi nousseet lusikkaleivät ovat siitä käteviä, että ne voi tehdä valmiiksi jo viikkoa ennen juhlahetkeä. Parhaiten lusikkaleivät onnistuvat, kun ne muotoilee vanhan jälkiruoka- tai kahvilusikan avulla, sillä niiden pesä on melko syvä. 

Katso lusikkaleipien resepti täältä:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla