Kronitsit voi jättää myös täyttämättä. Suussa sulavia niinkin!
Kronitsit voi jättää myös täyttämättä. Suussa sulavia niinkin!

Kronitsi… siis mikä? Tietysti donitsin ja croissantin yhdistelmä!

Tämä vappu on kieltämättä erilainen kuin ennen, kun massapiknikit voi unohtaa. Munkit ja donitsit kuuluvat kuitenkin ehdottomasti pienessäkin porukassa vietettyyn juhlaan. Nerokkaan helpot vappukronitsit syntyvät valmiista croissant-taikinasta. Rinkulaksi taiteilu on kätevintä tehdä leikkuulautaa vasten. Nosta puolitettu croissant leikkuulaudalle niin, että ohut pää töröttää pystyssä sinuun päin. Työnnä ohut pää ronskisti taikinan sisään ja läpi. Voilà: käsissäsi on kronitsi!

 

Kinuskikronitsit

12 kpl

Valmistusaika 35 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 tlk croissantteja (Danerolles)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paistamiseen

1 l rypsiöljyä

Päälle

tomusokeria

Täyte

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl valmista kaupan kinuskikastiketta

 

  1. Avaa taikina ja tee 6 croissanttia pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen croissant keskeltä kahtia ja paina ohut pää paksun keskikohdan sisään ja taikinasta läpi niin, että saat rinkulan. Venytä reikä suureksi, sillä kronitsit turpoavat paistettaessa. 
  2. Tee täyte. Sekoita tuorejuusto ja kinuskikastike keskenään.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa noin 180 asteiseksi. Öljy on riittävän kuumaa, kun leipäpala kypsyy pinnalla ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo kuumentamasta rasvaa liikaa.
  4. Paista 4 kronitsia kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät kronitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  5. Leikkaa jäähtyneinä vaakatasossa kahtia. Täytä kinuskituorejuustolla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Resepti: Krista Kupariharju

Sisältö jatkuu mainoksen alla