Tämä jälkkäri pitää syödä heti, eikä viidestoista päivä, sillä rapeat ranut ovat parhaimmillaan heti uunista tultuaan!
Tämä jälkkäri pitää syödä heti, eikä viidestoista päivä, sillä rapeat ranut ovat parhaimmillaan heti uunista tultuaan!

Oletko aina halunnut syödä ranskiksia makeiden täytteiden kanssa? Nyt saat tehdä sen luvan kanssa.

Pari vuotta sitten somessa riehui erikoinen ruokatrendi: ihmiset dippasivat ketsupin sijasta ranskanperunoita jäätelöön. Muutama ravintola maailmalla nosti tämän jälkkärin listalleenkin. Pääset kotioloissa samaan fiilikseen tekemällä ranskikset uunissa bataatista ja tarjoamalla ne kaura-mantelivaahdon, suklaakastikkeen ja granaattiomenan siementen kanssa. Ihanan koukuttavaa ja kaiken lisäksi vegaanista.

Jälkkäriranskikset

4 annosta

Valmistusaika 45 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 kg bataattia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

Päälle

1 prk kauravispiä

½ dl mantelivoita (tai muuta pähkinävoita)

½ dl granaattiomenan siemeniä

valmista kaupan suklaakastiketta

 

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja leikkaa bataateista päät pois. Leikkaa pituussuunnassa puoliksi ja taas puoliksi, kunnes saat ranskalaisia muistuttavia tikkuja. Levitä leivinpaperin päälle (tarvittaessa kahdelle) uunipellille, älä laita päällekkäin, jotta ranskalaisista tulee rapeita!
  3. Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa. Paista noin 15 minuuttia. Kääntele ranskiksia ja jatka paistamista ranskalaisten paksuudesta riippuen vielä noin 10 minuuttia.
  4. Vatkaa sillä aikaa kauravispi vaahdoksi, sekoita lopussa joukkoon mantelivoi ja vatkaa tasaiseksi.
  5. Tarjoa bataattiranskikset kaura-mantelivaahdon, granaattiomenan siementen ja suklaakastikkeen kanssa.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla