Soppa365
Maailman paras lasagne kätkee sisäänsä valkosipulivoita ja patongin palasia! Kuva: <span class="photographer">Mikko Hannula</span>
Maailman paras lasagne kätkee sisäänsä valkosipulivoita ja patongin palasia! Kuva: Mikko Hannula

Mikä on ihanampaa kuin lasagne? No tietysti lasagne, jossa on uunin kuumuudessa sulanutta valkosipulivoita ja pehmeää leipää.

 

Huijarin lasagne

6 annosta

Valmistusaika 50 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

400 g jauhelihaa

2 tl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

2 tl täysjyväsinappia

1 tlk (noin 400 g) valmista (valkosipulilla tai yrteillä maustettua) tomaattipastakastiketta

Lisäksi

300 g valkosipulivoipatonkeja (valmiita tai pakasteesta paistettuja)

Kastike

3 dl ruokakermaa

250 g pehmeää sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija Ruokaa)

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä. Kuori ja purista valkosipulinkynnet lopussa joukkoon. Mausta suolalla ja sinapilla. Kaada pastakastike joukkoon ja jätä porisemaan matalalle lämmölle.
  3. Kiehauta ruokakerma kattilassa ja sulata juusto joukkoon.
  4. Leikkaa patongit 24 ohueksi viipaleeksi. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros patonkiviipaleita. Kaada päälle jauhelihakastiketta ja päällimmäiseksi juustokastiketta. Toista sama vielä kerran.
  5. Kypsennä 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

 

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla