Ei ole lähes mitään, mitä feta ei parantaisi. Se maistuu taivaalliselta muun muassa ranskisten kanssa.
Ei ole lähes mitään, mitä feta ei parantaisi. Se maistuu taivaalliselta muun muassa ranskisten kanssa.

Etelän lomakohteissa himoitaan usein lounaaksi fetasalaattia ja ranskalaisia perunoita. Viisas pääsee vähemmällä yhdistämällä superherkut: tarjoa oreganolla maustetut rapeat ranskalaiset fetan ja salaattiainesten kanssa samalla lautasella.

Kreikkalaiset ranskikset

4 annosta, valmistusaika 25 minuuttia

  • 1 ps (750 g) pakasteranskanperunoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • ½ kurkku
  • 15 mustaa kivetöntä kalamataoliivia
  • ½ rs (125 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Fetajogurtti

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 100 g fetaa

Päälle:

  • 50 g fetaa
  1. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kääntele ranskiksiin. Paista uunissa rapeiksi (pakkauksen ohjeen mukaan).
  2. Hienonna sillä aikaa kurkku pieneksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit, hienonna persilja. Sekoita kaikki keskenään.
  3. Murenna 100 g fetaa ja sekoita jogurtin kanssa.
  4. Tarjoa ranskalaiset kreikkalaisten kasvisten ja fetajogurtin kanssa. Murenna päälle vielä lisää fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla