Me Naiset
|
Riikka Väliahde
Minna Kauppi höystää tomaattikeittonsa nyhtökauralla. Kuva: Mikko Hannula
Minna Kauppi höystää tomaattikeittonsa nyhtökauralla. Kuva: Mikko Hannula

Einekset ja roskaruoka ovat entiselle huippu-urheilijalle edelleen ehdoton ei. Minnan suosikkikeitossa yhdistyvät nopeus ja terveellisyys makua unohtamatta. 

Entisenä suunnistaja tunnettu Minna Kauppi kokkaa nykyään usein kasvisruokaa, koska hänen miehensä, Apulanta-rumpali Simo Santapukki ei syö lihaa.

– Arkemme on niin kiireistä, että olen nykyään oikea pikakokki ja oikaisija. Teen ruuan aina helpoimman kautta, Minna kertoo.

Minna ei elä enää tarkalla urheilijan ruokavaliolla, mutta hän kertoo makuaistinsa tottuneen urheilu-uran aikana tuoreisiin kasviksiin ja ravinteikkaaseen ruokaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Lapselleni en syöttäisi pikaruokapaikkojen hampurilaisia, koska en syö niitä itsekään. Ainoa eines, jota kotona syömme, on pakastepinaattikeitto, Minna kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tomaattikeitto nyhtökauralla

4 annosta

valmistusaika 20 min

500 g tomaattimurskaa

400 g chilillä maustettua tomaattimurskaa

400 ml kookosmaitoa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

Nyhtökaurapaistos

1 sipuli

2 rkl öljyä

1 pkt tomaatilla maustetta nyhtökauraa

1. Kaada kattilaan tomaattimurskat ja kookosmaito. Kiehauta. Mausta hunajalla ja suolalla. Ohenna vedellä tarvittaessa. Anna porista miedolla lämmöllä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannulla öljy. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja paista se rapeaksi.

3. Tarjoile nyhtökaura keiton päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla