Kodin Kuvalehti
Veteen säilöttäväksi sopivat parhaiten raa'at ja puolikypsät karviaiset.
Veteen säilöttäväksi sopivat parhaiten raa'at ja puolikypsät karviaiset.

Taikatemppu! Veteen säilötyt marjat maistuvat talvella aivan tuoreilta.

Oletko kokeillut vesisäilöntää? Siinä peratut marjat laitetaan puhtaisiin pulloihin ja päälle kaadetaan keitettyä ja jäähdytettyä vettä niin paljon, että ainekset peittyvät kokonaan.

Erityisen hyvin vesisäilöntä sopii karviaisille, mutta esimerkiksi karpaloita ja puolukoita voi myös säilöä vedessä. Voit säilöä veteen myös puolikypsät lakat tai raparperipalat.

Ainoa vaatimus on se, että marjat ovat tuoreita ja täysin ehjiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vesikarviaiset säilyvät viileässä pitkälle talveen. Veteen säilötyt marjat voi käyttää pakastemarjojen tapaan kiisseliin tai vaikka hedelmäsalaattiin. Niitä voi napsia myös sellaisenaan, niin ihanan tuoreilta marjat maistuvat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Veteen säilötyt karviaiset

2 litraa, 20 min

1 litra puolikypsiä karviaisia

1 litra vettä

  1. Perkaa marjat huolellisesti. Säilöttäväksi käyvät vain tuoreet ja ehjät marjat, mutta ne voivat olla raakoja tai puolikypsiä. Huuhtele marjat kuumalla vedellä siivilässä.
  2. Kiehauta vesi kattilassa ja viilennä se jääkaapissa.
  3. Laita marjat puhtaaseen 2 litran lasitölkkiin. Kaada vettä päälle ja sulje kansi. Ravista tölkkiä niin, että vesi peittää marjat ja ilmakuplat nousevat pois. Lisää vettä tölkin reunaan asti. Sulje kansi ja säilytä kylmässä.


Vinkki – säilyvät myös huoneenlämmössä

Vesimarjat säilyvät huoneenlämmössä, jos lisäät säilykkeeseen ½–1 grammaa natriumbentsoaattia (esim. Santa Maria) vesilitraa kohti.

Lisää marjoihin halutessasi sokeria tai hunajaa ennen käyttöä.

Resepti: Anu Brask

Kokeile myös pakastettuja karviaisia:

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla