Kukkakaalipizzapohja on ihan ässä! Se maistuu hyvältä, on ihanan kevyttä ja syntyy helposti.
Kukkakaalipizzapohja on ihan ässä! Se maistuu hyvältä, on ihanan kevyttä ja syntyy helposti.

Kukkakaali on vuoden trendikkäin vihannes. Siitä syntyy myös herkullinen pizzapohja.

Arkisesta kukkakaalista on kehkeytynyt todellista trendipurtavaa. Ja mikä parasta, se täyttää mahan ilman hiilariähkyä. Näin kukkakaalista syntyy maukas pohja pizzalle:

2 pientä tai 1 iso pizza, valmistusaika 45 min

Tarveaineet

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 (400 g) kukkakaali

Sisältö jatkuu mainoksen alla

vettä

1 muna

1 dl parmesaaniraastetta

lisäksi harsoliina

1. Tee kukkakaalista raastimella tai monitoimikoneella pientä raastetta.

2. Laita kukkakaalimuru paistinpannulle ja laske pannulle vettä niin, että se ulottuu puoliväliin kukkakaaleja. Kypsennä kuumalla levyllä, kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Kumoa kukkakaali puhtaan harsoliinan päälle jäähtymään.

3. Purista jäähtyneestä kukkakaalista kaikki vesi pois harsoliinan avulla. Sekoita kukkakaali, muna ja parmesaani kulhossa. Muotoile pellille leivinpaperin päälle yksi iso pizza tai kaksi pientä. Pohja voi olla noin 1 sentin paksuinen.

4. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota uunista ja täytä mielesi mukaan. Paista vielä 10 minuuttia.

Lue lisää:

Voiko olla kätevämpää? Sushi, jota ei tarvitse rullata

Säästä ja syö silti hyvin – 5 helppoa arkiruokaa

Saako jalapenosta enää namimpaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla