Tomaattipohjainen lohikeitto on kevyt ja maukas. Kuva: Mikko Hannula
Tomaattipohjainen lohikeitto on kevyt ja maukas. Kuva: Mikko Hannula

Mikä parasta: tämä lohikeitto on myös tavallista kevyempää – mausta tinkimättä. 

Italialainen lohikeitto

4 annosta

20 min

266 kcal/annos

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 sipuli

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 valkosipulinkynttä

2 varsisellerin vartta

1 tl öljyä

1 rosmariinin oksa

1 prk kuorittuja tomaatteja

6 dl kasvislientä

200 g vihreitä papuja (pakaste)

1 prk punaisia linssejä (n. 250 g)

300 g kirjolohifileetä

½–1 tl suolaa

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa, tomaatit ja kasvisliemi. Riko tomaattien rakennetta hieman kauhalla. Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Lisää kattilaan pavut ja anna keiton kiehua noin viisi minuuttia.

2. Valuta linssit liemestään. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää linssit ja lohi keittoon, ja anna keiton kiehahtaa vielä kertaalleen. Lisää valmiiseen keittoon suolaa makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla