Pippuri tykkää mansikasta. Kuva Tuomas Kolehmainen
Pippuri tykkää mansikasta. Kuva Tuomas Kolehmainen

Tujakka mustapippuri antaa mansikkakastikkeelle vinkeästi kärkeä ja yllätysmakua.

Mansikkamustapippurikastike

noin 5 dl

15 min

1 ½ litra mansikoita

3 rkl sokeria

2 rkl balsamiviinietikkaa

1–2 tl kokonaisia mustapippureita

1 Huuhtele mansikat. Poista kannat ja pilko mansikat 4 osaan.

2 Yhdistä kulhossa mansikat ja sokeri ja laita ne jääkaappiin maustumaan tunniksi.

3 Paahda pippureita kuumalla kuivalla pannulla 1 minuutti. Laita pippurit mortteliin ja rouhi.

4 Yhdistä kattilassa maustuneet mansikat, balsamiviinietikka ja mustapippurirouhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5–8 minuuttia, kunnes mansikat alkavat pehmentyä. Soseuta kastike lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi tai muussaa soseeksi esimerkiksi perunasurvimella.

5 Tarjoile kastike kylmänä tai lämpimänä jäätelön, lettujen, juustojen tai köyhien ritareiden kanssa.