Kesän rapein vadelmapiirakka muistuttaa enemmän paistosta kuin piirakkaa. Se tuleekin lusikoitua suoraan vuoasta suuhun!
Kesän rapein vadelmapiirakka muistuttaa enemmän paistosta kuin piirakkaa. Se tuleekin lusikoitua suoraan vuoasta suuhun!

Makea vadelma, kirpeä raparperi, pähkinäinen ruskistettu voi ja yllärimaustajana kamomillatee! Tätä on pakko saada lisää!

Kamomillalla maustettu vadelma-raparperipiirakka

8 annosta

Valmistusaika 45 minuuttia

  • 175 g voita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • ¼ dl ruokosokeria
  • 1 tl kardemummaa

Päälle:

  • 200 g vadelmia
  • 100 g raparperia
  • 4 rkl hillosokeria
  • 4 kamomillateepussia (noin 4 tl teepurua)

Lisäksi tuoreita vadelmia vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoittele, jotta se ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita ruskistettu voi nopeasti käännellen joukkoon. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.
  3. Paloittele raparperit. Levitä vadelmien kanssa taikinan päälle. Aja tehosekoittimessa sokeri ja teepussin sisältö. Kaada vadelmien ja raparperin päälle. Kypsennä 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla