Kuvat
Ninna Lindström
Mustikkapiirakka kävi pitkälleen ja otti jugurttipeiton päälleen.
Mustikkapiirakka kävi pitkälleen ja otti jugurttipeiton päälleen.

Helppo mustikkapiirakka ottaa ylleen jugurttipeiton.

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

2 kapeaa piirakkaa / 16 palaa

Valmistusaika 25 minuuttia + 2 h jääkaapissa

  • 1 pakastemurotaikina (400 g)

Mustikkavaahto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 2 dl mustikkahilloa
  • 3 keltuaista
  • 50 g voita

Jogurttitäyte

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 2 liivatetta
  • 2 dl vispikermaa
  • ¾ dl sokeria
  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 rkl limetin mehua

Päälle

  • Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita
  • marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria
  • syötäviä kukkia
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
    Koristele lopuksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla