Pannu viimeistellään tuoreella pinaatilla.
Pannu viimeistellään tuoreella pinaatilla.

Nopea kesäruoka kokoaa kaiken samaan pannuun.

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle!

Pääproteiinin virkaa hoitavat broilerin paistileikkeet. Ne ovat astetta mehevämpiä kuin fileet, mutta pannu pannun voi tehdä halutessaan myös fileistä.

Lisukkeeksi pannuun valitaan riisi. Se kypsyy meheväksi valkoviinin ja kanaliemen kanssa. Valkoviinin lisäksi kastikepuolesta pitää huolta ranskankerma, joka lisätään aivan kypsennyksen lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vihanneksiksi pannuun pilkotaan kaksi kokonaista kesäkurpitsaa, joko keltaista tai vihreää. Saalatiin virkaa hoitaa tuore pinaatti, joka sekoitetaan valmiin pannun joukkoon lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Broileri-kesäkurpitsapannu

4 annosta

valmistusaika 30 min

4 broilerin paistileikettä

1/2 tl suolaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 (keltaista) kesäkurpitsaa

2 dl riisiä

1 dl valkoviiniä

3 dl vettä

1/2 kanaliemikuutio

10 salvianlehteä

125 g ranskankermaa

5 dl babypinaattia

Lisäksi

1-2 rkl voita

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla