Tämä herkku saa toivomaan, että oispa aina joulu. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tämä herkku saa toivomaan, että oispa aina joulu. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Miksi valita piparit tai mokkapalat, kun voi saada molemmat? Tämän joulun hittiresepti tulee tässä, olkaa hyvä! 

Piparimokkapalat

36 palaa

valmistusaika 30 min + paisto

200 g voita

150 g tummaa suklaata

6 dl jauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl piparkakkumaustetta

3 munaa

4½ dl sokeria

2 dl maitoa

100 g pakastepiparitaikinaa

KUORRUTUS

500 g tomusokeria

1 dl vahvaa kahvia

2 tl piparimaustetta

KORISTEEKSI

5 piparia

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa, nosta se hellalta ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita jauhoseos, maito ja suklaa-voi vaahdon joukkoon muutamassa osassa. Leikkaa jäinen piparitaikina järeällä veitsellä pikku kuutioiksi. Levitä taikina leivinpaperille tasaisesti nuolijan avulla. Ripottele taikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista 20–25 minuuttia, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa meheviä murusia eikä löysää taikinaa.
  3. Tee kuorrutus ja anna pohjan jäähtyä samalla. Keitä kahvi tai valmista se espressokoneella. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparkakkumauste. Sekoita kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin löysää, että sitä on helppo sekoittaa. Levitä kuorrute pohjan päälle. Murustele piparkakkuja koristeeksi.