Ei nyhtöpossua, vaan nyhtöbanaania. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä.</span>
Ei nyhtöpossua, vaan nyhtöbanaania. Kuva: Panu Pälviä.

Usko tai älä, nyhtöbanaani valmistetaan banaanin kuorisuikaleista.

Nyhtöbanaanipurilaiset

2 annosta

Valmistusaika: 45 minuuttia

3 (hieman vihertävää) luomubanaania

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 ½ rkl öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

tilkka vettä

1 ½ rkl Rub-mausteseosta

1 ½ rkl bbq-kastiketta

Nopea kaalisalaatti

100 g valkokaalia

½ tl (+ ½ tl) sormisuolaa

3 rkl majoneesia

1 tl hunajaa

1 tl punaviinietikkaa

2 valkosipulinkynttä

Lisäksi

2 hampurilaissämpylää

1 tomaatti

1. Valmista ensin kaalisalaatti. Suikaloi kaali ja ripottele suola päälle. Painele raastetta, kunnes siitä irtoaa nestettä. Valuta. Sekoita joukkoon majoneesi, hunaja ja etikka. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet.

2. Huuhdo banaanit ja kuori ne. Tarvitset tähän reseptiin todellakin vain kuoret. Raaputa ensin kuorista valkoinen sisus pois lusikalla. Vedä sitten kuoret ohuiksi säikeiksi voimakkaasti haarukan piikeillä vetäen. Irrota säikeet toisistaan.

3. Kuumenna öljy grillin kestävällä pannulla ja lisää banaani ja mausteseos. Paista 5 minuuttia. Lisää tilkka vettä ja bbq-kastike ja jatka paistamista toiset 5 minuuttia. (Lisää vettä välissä, jos banaani uhkaa kuivua.)

4. Grillaa hampurilaissämpylöiden puolikkaat rapeiksi. Täytä purilaiset nyhtöbanaanilla, kaalisalaatilla ja tomaattiviipaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla