Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Tuunaa tavallasi: keittoon voi lisätä ja siitä voi karsia raaka-aineita oman maun mukaan.

1. Pane kattilaan vesi, kanafondikuutio, misokeittoaines, kala-, soija- ja chili­kastikkeet. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Maista ja lisää tarvittaessa kalakastiketta tai soijaa. Pidä kuumana.

2. Puhdista ja viipaloi siitakesienet 2–4 osaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha. Lisää paistamisen loppu­vaiheessa sienet ja mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella.

3. Kuumenna kattilassa vettä ja laita kananmunat kiehumaan noin 5 minuutiksi. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Kuori ja halkaise kananmunat.

4. Huuhdo ja pilko paksoinvarret tai siisti ja silppua pinaatit. Pese ­retiisit ja viipaloi ne ohueksi. Pane paksoit, retiisit, pakasteherneet sekä nuudelit kuumaan liemeen ja anna vielä kiehahtaa, kunnes nuudelit ovat pehmenneet.

5. Annostele neljälle laakealle keitto­lautaselle jauhelihaa, siitakkeita ja ­munanpuolikas. Lisää päälle kuumaa nuudeli-kasvislientä. Koristele halutessasi silputulla thaibasilikalla.

Vinkki! Voit valmistaa raaka-aineet hyvissä ajoin ja yhdistää ne sitten ­kuumennettuina juuri ­ennen ruokailua.

X

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

1
l
vettä
1
kpl
kanafondikuutio
1
kpl
pussi valmista misokeittoainesta
2
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
chilikastiketta
50
g
tuoreita siitakesieniä
1
rkl
öljyä
300
g
broilerinjauhelihaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
2
kpl
kananmunia
2–3 vartta paksoita tai 50–70 g ­babypinaattia
3
kpl
retiisiä
4
rkl
pakasteherneitä
90
g
nuudelia
(pieni nippu thaibasilikaa)
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.