Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Tuunaa tavallasi: keittoon voi lisätä ja siitä voi karsia raaka-aineita oman maun mukaan.

1. Pane kattilaan vesi, kanafondikuutio, misokeittoaines, kala-, soija- ja chili­kastikkeet. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Maista ja lisää tarvittaessa kalakastiketta tai soijaa. Pidä kuumana.

2. Puhdista ja viipaloi siitakesienet 2–4 osaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha. Lisää paistamisen loppu­vaiheessa sienet ja mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella.

3. Kuumenna kattilassa vettä ja laita kananmunat kiehumaan noin 5 minuutiksi. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Kuori ja halkaise kananmunat.

4. Huuhdo ja pilko paksoinvarret tai siisti ja silppua pinaatit. Pese ­retiisit ja viipaloi ne ohueksi. Pane paksoit, retiisit, pakasteherneet sekä nuudelit kuumaan liemeen ja anna vielä kiehahtaa, kunnes nuudelit ovat pehmenneet.

5. Annostele neljälle laakealle keitto­lautaselle jauhelihaa, siitakkeita ja ­munanpuolikas. Lisää päälle kuumaa nuudeli-kasvislientä. Koristele halutessasi silputulla thaibasilikalla.

Vinkki! Voit valmistaa raaka-aineet hyvissä ajoin ja yhdistää ne sitten ­kuumennettuina juuri ­ennen ruokailua.

X

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

1
l
vettä
1
kpl
kanafondikuutio
1
kpl
pussi valmista misokeittoainesta
2
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
chilikastiketta
50
g
tuoreita siitakesieniä
1
rkl
öljyä
300
g
broilerinjauhelihaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
2
kpl
kananmunia
2–3 vartta paksoita tai 50–70 g ­babypinaattia
3
kpl
retiisiä
4
rkl
pakasteherneitä
90
g
nuudelia
(pieni nippu thaibasilikaa)