Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Pese ja raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja murra kukkakaalista kukinnot. Pilko isot perunat kahteen tai kolmeen osaan. Hienonna ­sipuli, myös varsi, ja säästä se keiton koristeeksi.

2. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja perunat ja pyörittele niitä voissa noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio, keitä 5 ­minuuttia. Lisää sitten porkkanat ja kukkakaali, keitä vielä noin 5–7 ­minuuttia. Kasvikset saavat jäädä hiukan napakoiksi.

3. Lisää sulatejuusto ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Riivi herneet paloista ja kaada ne keittoon maidon kanssa. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

4. Hienonna persilja ja ripottele se keiton pinnalle. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Vinkki! Kokeile sulatejuuston tilalla savunmakuista Kippari-ruokakermaa (Valio Crea).

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

300
g
perunoita
3
kpl
porkkanaa
1
kpl
(200 g) kukkakaali
1
kpl
(kesä)sipuli
1
rkl
voita
1
kpl
kasvisliemikuutio
5
dl
vettä
150
g
savusulatejuustoa (esimerkiksi Kuusamon)
5
dl
maitoa
15
kpl
herneenpalkoa
persilja ruukkua
suolaa ja mustapippuria