Helppoa ja herkullista! Nämä keitot maistuvat lounaalla ja päivällisellä. Tee iso satsi kerralla, niin taltutat ruokahuolet kerralla pidemmäksi aikaa. 

Nyt kaivataan helppoja ja suhteellisen vähistä aineksista syntyviä reseptejä. Koronavirus on sulkenut monet suomalaiset kotiin, eikä kaupassa pääse välttämättä käymään yhtä usein kuin ennen. Lisäksi monen on kokattava ruokaa aiempaa enemmän, kun lapset syövät lounaansa koulun sijaan kotona. 

Erilaiset keitot ovat näppäriä, maukkaita ja melko vaivattomia valmistaa. Listasimme 16 parasta menaiset.fi:n keittoreseptiä, jotka kelpaavat niin lounaaksi kuin päivälliseksikin. Kylkeen pari leipää, ja ateria on kasassa! Listan alussa on sosekeittoja ja loppupuolella muita, ruokaisampiakin keittoja.

P.s. Julkaisemme tulevina päivinä koosteita Me Naisten muistakin huippuresepteistä, pysy siis kuulolla! 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Porkkana-maapähkinäkeitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos olet maapähkinävoin ystävä, tämä keitto koukuttaa kerrasta. Aineksia ei ole kuin muutama: sipuli, valkosipuli, porkkanat, kasvisliemikuutio ja maapähkinävoi. Jos pidät tulisemmasta ruuasta, voit piristää keittoa lorauksella srirachaa.

Katso porkkana-maapähkinäkeiton resepti täältä. 

2. Punajuurisosekeitto


Pehmeä punajuurikeitto riittää isolle joukolle tai pienemmälle perheelle pariksi päiväksi. Valitse mahdollisimman isoja punajuuria, jotta niiden kuoriminen käy kätevästi.

Keiton maku pyöristetään nokareella sulatejuustoa, tuorejuustoa tai kermaa. Jos haluat vegaanisen keiton, vaihda kerma kaurakermaan tai kaurafraicheen. 

Katso punajuurisosekeiton resepti täältä. 

3. Linssisosekeitto


Kahden päivän lounassoppa alle puolessa tunnissa? Onnistuu! Riittoisassa ja helpossa linssisosekeitossa on myös mukavasti proteiinia, joten se pitää nälän paremmin kuin pelkistä juureksista valmistettu sosekeitto. 

Reseptin mukaan valmistettu keitto sopii lapsiperheille: makua on paljon, mutta tulisuutta ei juuri lainkaan. Jos tykkäät tulisemmasta, voit muunnella sopan mausteita makusi mukaan ja lisätä sekaan chiliä tai savupaprikaa.

Katso linssisosekeiton resepti täältä. 

4. 10 minuutin papukeitto


Löytyykö kaapin perukoilta enää pari tölkkiä papuja? Se riittää tähän keittoon. Samettisen pehmeä papukeitto tehdään tölkkipavuista, maidosta, kermasta ja sitruunasta.

Halutessasi voit viimeistellä makuelämyksen savustetulla pippurimakrillilla (esim. Pirkka), mutta keitto on varsin hyvää ihan sellaisenaankin. 

Katso papukeiton resepti täältä. 

5. Pinaattikeitto


Pakaste- tai einespinaattikeitto on monen arjen pelastaja, mutta milloin olet viimeksi tehnyt pinaattikeittoa itse? Klassikko valmistuu tuoreesta pinaatista, sipulista, kanaliemestä ja kermasta. Tarjoile keitetyn kananmunan kanssa! 

Katso pinaattikeiton resepti täältä. 

6. 15 minuutin bataattisosekeitto


Rasittaako kasvisten kuoriminen ja pilkkominen? Nappaa kauppareissulla vihannesosastolta bataattien sijaan valmista bataattisosetta. Siitä syntyy nopea vegaaninen keitto kiehautuksella ja pienellä maustamisella. 

Lihaversion saat, kun paistat keiton päälle broilerinfileesuikaleita. 

Katso bataattisosekeiton resepti täältä. 

7. Paahdettu paprikasosekeitto


Maukkaan paprikasosekeiton salaisuus on se, että vihannekset paahdetaan uunissa. Paahtaminen tuo esille niiden makeuden. 

Tähän keittoon soseutetaan mukaan valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, joten proteiiniakin löytyy. Jos haluat, keiton päälle voi paistaa vielä pekonimurua tai vegeversioon auringonkukansiemeniä.

Katso paahdetun kasvissosekeiton resepti täältä.

8. Paahdettu valkosipulikeitto


Valkosipulin ystävä, stop! Tähän keittoon upotetaan peräti 30 valkosipulin kynttä. Määrä voi kuulostaa hurjalta, mutta uuni paahtaa valkosipulin miedoksi ja lempeäksi. 

Valkosipulin lisäksi tarvitset pari perunaa, salottisipulia, kanalientä, hunajaa ja ruokakermaa. Jos pakastimesta löytyy viime syksyn sieniä, voit paistaa niitä keiton kaveriksi. 

Katso paahdetun valkosipulikeiton resepti täältä. 

9. Härkiskeitto


Jauhelihakeitto on todellinen suomalaisklassikko. Vegaanisen version saat, kun vaihdat jauhelihan Härkikseen. Myös valkoiset tölkkipavut käyvät tähän keittoon hyvin. Tuoreet kasvikset voi korvata pakastetuilla keittojuureksilla. Helppoa ja herkullista! 

Katso härkiskeiton resepti täältä.

10. Tuure Kilpeläisen kanakeitto


Tuure Kilpeläinen kertoi kanakeittonsa reseptin Kodin Kuvalehdessä vuonna 2009, ja siitä tuli saman tien superhitti. Mehevän keiton mauste on curry. Lisäpotkua saa lisäämällä joukkoon silputtua chiliä.

Vinkki! Jos jääkaapista löytyy edellispäivältä jäänyttä riisiä, lisää se keittoon. Saat mainiota hävikkiruokaa. 

Katso Tuure Kilpeläisen kanakeiton resepti täältä. 

11. Nopea katkarapu-nuudelikeitto


Löytyykö kaapista nuudeleita, inkivääriä, punaista currytahnaa ja kookosmaitoa? Onko pakastimessa pussi katkarapuja? Niistä teet helpon ja maukkaan katkarapu-nuudelikeiton 20 minuutissa.

Aasiasta inspiraationsa saaneen keiton juju on kookosmaidosta loihdittu liemi. Riisinuudeleita ei tarvitse erikseen keittää, vaan ne lisätään loppuvaiheessa keittoon turpoamaan.

Katso nuudeli-katkarapukeiton resepti täältä. 

12. Broileriminestrone


Nälkä voi lähteä myös varsin kevyellä keitolla. Broileri-minestronessa on täysjyväpastaa sekä papuja kahdessa muodossa, joten sekä proteiineja että hitaita hiilihydraatteja riittää joka lusikalliseen. 

Älä kypsennä kasviksia aivan pehmeiksi, vaan jätä niihin herkullista purutuntumaa. Näin keittokin valmistuu nopeammin. 

Katso broileriminestronen resepti täältä.

13. Ramen


Jos olet aasialaisen ruuan ystävä, valitse tuoksuva ja lämmittävä ramenkeitto. Tämä resepti yhdistää thaimaalaisen kookoscurryn japanilaiseen rameniin eli nuudelikeittoon. 

Katso ramenkeiton resepti täältä.

14. Teresa Välimäen kermainen lohikeitto


Kokki ja ruoka-alan yrittäjä Teresa Välimäki kehitti lohikeiton, jossa on runsaasti makua, mutta jonka valmistamiseen kuluu vain hetki. Hänen keittonsa tehdään kylmäsavulohesta, joka pilkotaan keiton joukkoon.

Kuullota kasvikset, lisää vesi ja liemikuutiot, lisää lopussa lohi, halutessasi kerma ja tilli. Sitruuna raikastaa koko kattilallisen. 

Katso Teresa Välimäen lohikeiton resepti täältä. 

15. Curry-jauhelihakeitto


Jauheliha alkaa tuntua kumman eksoottiselta, kun sen kokoaa kasaksi currylla maustetun kookoskeiton päälle. Jos olet kyllästynyt tavalliseen jauhelihakeittoon, kokeile tätä aasialaisista mauista koostuvaa soppaa. 

Katso curry-jauhelihakeiton resepti täältä.

16. Paras lihakeitto


Täydellinen keitto vaatii joskus vähän vaivaa, mutta on todellakin sen arvoinen. Tamperelaisen Ravinteli Berthan ravintoloitsija Mika Roito kertoi, miten lihakeitto valmistetaan kuin ammattilainen. Pikaruokaa tämä soppa ei ole, mutta toisaalta se syntyy melkein itsekseen: puoli tuntia kokkausta ja yöksi uuniin. 

Katso lihakeiton resepti täältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla