Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota tomaattipyreetä, paprika-jauhetta ja morttelissa murskattuja kuminansiemeniä minuutin ajan. Varo, etteivät mausteet pala.

Lisää juurekset ja sipulit. Jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, liemikuutiot ja etikka. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Nauti ranskankerman ja timjamin kera.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Resepti

200
g
porkkanaa
200
g
palsternakkaa
200
g
juuriselleriä
1
kpl
sipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
(savustettua) paprikajauhetta
1
tl
kuminansiemeniä
1
l
vettä
2
kpl
kasvisliemikuutiota
1
rkl
valkoviinietikkaa
suolaa

Lisäksi

4
rkl
(kevyt) ranskankermaa
hienonnettua tuoretta timjamia