Voit täyttää kakun myös sitruunalla maustetulla kermalla tai marjavaahdolla. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Voit täyttää kakun myös sitruunalla maustetulla kermalla tai marjavaahdolla. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Torttutaikinasta on moneksi – jopa pohjaksi näyttävään suklaa-mantelikakkuun, jonka esikivana on tuhatlehtinen eli mille feuille. Tämän helpommaksi ei joululeivonta voi enää tulla!

Suklaa-mantelikakku

8 annosta

Valmistusaika 40 min

2 torttutaikinalevyä

½ dl vaaleaa siirappia

½ dl mantelilastuja

50 g tummaa suklaata

2 dl vispikermaa

3 rkl hasselpähkinä-suklaalevitettä (esim. Nutella)

1. Sulata kaksi levyä torttutaikinaa. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele levyt siirapilla ja ripottele mantelilastut siirapin päälle. Paista 25–30 minuuttia, kunnes levy on kohonnut kunnolla, mutta mantelit eivät ole ruskistuneet liikaa.

2. Anna levyjen jäähtyä ja tee sillä välin täyte. Rouhi tai raasta suklaa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää nutella ja vaahdota kuohkeaksi kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaarouhe.

3. Leikkaa levyt kahteen osaan pituussuunnassa. Näin kakkuun tulee neljä kerrosta. Levitä täytteestä kolmasosa ensimmäiselle pohjalle, nosta päälle seuraava levy ja levitä taas kolmasosa täytteestä. Nosta vielä kolmas levy ja täytä lopulla täytteellä. Varmista, että jätät päällimmäiseksi manteleilla koristellun levyn.