Juustokakku kuuluu New Yorkin suussa sulavimpiin antimiin. Kuva Sami Repo.
Juustokakku kuuluu New Yorkin suussa sulavimpiin antimiin. Kuva Sami Repo.

Cupcaket ja juustokakku koukuttavat New Yorkiin matkailevan herkkusuun.

New York -juustokakku

12 annosta

Valmistusaika: 25 minuuttia + paisto- ja jäähtymisaika 5 tuntia

300 g (noin 12 kpl) digestivekeksejä
50 g voita

Täyte:
1/2 sitruuna
600 g Philadelphia-juustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne tukevaan muovipussiin ja nuiji esimerkiksi kaulimella murusiksi. Sulata voi, ja sekoita se keksinmuruihin. Voitele irtopohjavuoka (noin 23 cm). Kaada muruseos vuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Tee täyte. Raasta sitruunasta ohut keltainen kuorikerros ja purista mehu (käytä mieluiten luomusitruunaa). Vatkaa juusto, munat, sokerit, mehu ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos keksipohjalle ja paista uunissa 50–60 minuuttia. Kakun keskusta saa jäädä hiukan hyllyväksi.

Anna kakun jäähtyä, ja siirrä se kylmään vähintään neljäksi tunniksi ennen tarjoamista.

Cupcake-leivokset

12 kpl

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika 20 minuuttia

2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 dl maitoa

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
3 rkl huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
(punaista elintarvikeväriä)

Vaahdota sokerit ja voi. Jatka vatkaamista ja lisää munat yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja sooda. Lisää kuiva-aineseos vuorotellen maidon kanssa voivaahtoon.

Jaa taikina paperivuoilla vuorattuun muffinipeltiin. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna kakkusten jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vaahdota kuorrutteen juusto ja voi. Lisää tomusokeri puoli desiä kerrallaan rauhallisesti vatkaten. Vaahdota kuorrute ilmavaksi. Värjää halutessasi. Jaa kuorrute jäähtyneille leivonnaisille ja koristele esimerkiksi nonparelleilla. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

Aiemmin julkaistuja Me Naisten reseptejä voit hakea Kiloklubin sivuilta.