Lämmin salaatti kruunataan lämpimällä pinjansiemenkastikkeella.

1. Poista pavuista kannat ja ryöppää ne sekä sokeriherneenpalot nopeasti napakan pehmeiksi, eli keitä niitä reilusti suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Valuta pois keitinvesi ja upota pavut ja palot heti jääkylmään veteen. Näin niiden väri säilyy.

2. Leikkaa kesäkurpitsa ja herkkusienet paloiksi ja paista pannulla tilkassa öljyä kauniin kullanruskeiksi.

3. Yhdistä kulhoon paistettu herkkusieni-kesäkurpitsaseos ja hyvin valutetut, pienemmiksi pilkotut herneenpalot ja pavut. Lisää myös pilkotut kalkkuna­siivut.

4. Valmista kastike. Kuumenna öljy pannulla, lisää murskattu valkosipulinkynsi ja pinjansiemenet. Kuullota parin minuutin ajan, kunnes siemenet ovat kauniin kullanruskeita. Nosta pannu liedeltä ja lisää sitruunanmehu, suola ja pippuri.

5. Sekoita lämmin pinjansiemenkastike kasvisten joukkoon kulhossa juuri ennen tarjoilua. Lisää lopuksi revittyä salaattiseosta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta. Nauti heti.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

50
g
vihreitä ohuita papuja
30
g
sokeriherneen palkoja
vettä ja suolaa keittämiseen
⅓ keskikokoista kesä­kurpitsaa
5–6 keskikokoista herkkusientä
150
g
savukalkkunaa ohuina siivuina
1 ½–2 dl rapeaa salaatti­seosta

kastike:

1 ½ rkl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
pinjansiemeniä
1 ½ rkl sitruunanmehua
maun mukaan suolaa ja ­rouhittua mustapippuria