Kodin Kuvalehti
Vau, mikä muodonmuutos! Tavisjäätelöstä tuli kesän supertähti.
Vau, mikä muodonmuutos! Tavisjäätelöstä tuli kesän supertähti.

Kesän paras jäätelö on koristeltu oman maun mukaan.

Pakettijäätelöstä syntyy koko poppoolle muhkeita luksuspuikkoja helposti: siivuta jäätelö viipaleiksi, dippaa suklaaseen ja koristele makusi mukaan.

Paras jäätelö dippaamiseen on mahdollisimman kiinteä – hyväksi todettuja ovat esimerkiksi Valion kermajäätelöt.

Säästä jätskitikut

Jäätelön, suklaan ja koristeiden lisäksi tarvitset luksuspuikkoihin puisia jäätelötikkuja. Niitä voi ostaa askartelukaupoista tai säästää syömistään tikkujätskeistä ja pestä ennen käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Dippijäätelöt

6 kpl, 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 l napakkaa jäätelöä (esim. Valion kermajäätelöt)

6 jäätelötikkua

Kuorrutus

200 g maitosuklaata

200 g valkosuklaata

Pinnalle

kuivattuja marjoja ja marjajauhetta sekä nonparelleja

  1. Jäähdytä leikkuulautaa pakastimessa puolisen tuntia.
  2. Avaa jäätelöpaketti ja leikkaa se kuuteen reiluun palaan.
  3. Levitä leivinpaperi jääkylmälle laudalle. Nosta jäätelöpalat sen päälle. Työnnä tikut mahdollisimman syvälle jätskipaloihin. Siirrä jätskit laudalla pakastimeen. Kun puikot ovat jäisiä, ne on helpompi kuorruttaa.
  4. Sulata suklaat mikrossa omissa kulhoissaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  5. Dippaa jäätelöpuikot yksitellen maito- tai valkosuklaaseen. Nosta takaisin leivinpaperille, viiruta toisella suklaalla ja ripottele pinnalle koristeita.
  6. Nauti heti koristelun jälkeen tai siirrä tarvittaessa pakastimeen kovettumaan.

Resepti: Emilia Kolari

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla