Soppa365
Vanukas on paitsi makoisa, myös superkaunis. Kuva: Mikko Hannula
Vanukas on paitsi makoisa, myös superkaunis. Kuva: Mikko Hannula

Mantelimaidosta ja chiansiemenistä tehtyä vanukasta voi lusikoida hyvällä omallatunnolla.

Vahvaa kahvia, makeuttamatonta mantelimaitoa ja chiansiemeniä, muuta ei kahvinystävän vanukkaaseen tarvita. Jos vanukkaan päälle haluaa samanlaisen cappuccinomaisen vaahdon kuin kuvassa, sen saa loihdittua vaahdottamalla tilkan kylmää mantelimaitoa.

Herkku kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, jos sen haluaa popsia aamupalalla: sen pitää antaa turvota vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua, mieluiten yön yli.

Vanukas on hyvää ilman makeutustakin, mutta se muuttuu jälkiruokamaisemmaksi ripauksella ruokosokeria. Valmis vanukas on ihanaa tuoreiden marjojen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kahvi-chiansiemenvanukas

2 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

10 min + tekeytyminen

½ dl vahvaa kahvia kylmänä (espresso)

3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

¾ dl chiansiemeniä

1 ½ dl karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja

(ripaus ruokosokeria)

  1. Mittaa kahvi, mantelimaito ja chiansiemenet kannelliseen kulhoon ja sekoita. Anna turvota jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Sekoita vanukasta kerran noin tunnin turpoamisen jälkeen.
  2. Nauti vanukas tuoreiden marjojen kanssa.

Resepti: Raisa Laine, Me Naiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla