Ystävien kanssa on mukava istua iltaa ja napostella jotain. Salaatti ja dippivati eivät kaada painonpudotustavoitetta!

Dippivati

6 annosta, annoksessa 216 kcal
Valmistusaika 45 minuuttia

rasia (n. 400 g) maustamattomia broilerinfileepihvejä
1 appelsiini
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa tai rosmariinia
½ tl rouhittua mustapippuria
2 isoa porkkanaa
200 g lanttua tai naurista
1 kurkku
4 lehtisellerin vartta
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja

Dippikastike:
100 g pehmeää vuohenjuustoa (rasvaa 20 %)
6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
(1–2 valkosipulinkynttä)
2 dl maustamatonta, rasvatonta
jogurttia
ripaus pippuria
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa

Leikkaa broilerifileet pitkittäin 3–4 suikaleeksi. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren oranssi osa kulhoon. Purista mehu päälle ja sekoita joukkoon öljy, soija, pippuri, murskattu valkosipuli ja oregano tai rosmariini. Anna maustua 15 minuuttia.

Valmista kastike. Sekoita vuohenjuusto, pieneksi silputut tomaatit, murskattu valkosipuli ja jogurtti keskenään. Mausta pippurilla ja basilikalla. Laita jääkaappiin.

Kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa suikaleiksi, samoin kuin kurkku ja selleri. Levitä tarjoiluvadille tomaattien kanssa.
Pujota broilerisuikaleet varrastikkuihin ja kypsennä vartaat paistinpannulla tai uunissa (225 astetta) noin 15 minuuttia. Nosta vartaat tarjolle kastikkeen ja kasvisten kanssa.

Tex-mex-salaatti

6 annosta, annoksessa 350 kcal
Valmistusaika 25 minuuttia

400 g paistijauhelihaa
2 tl öljyä
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tlk chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tlk säilöttyjä kidneypapuja
1 pss (200 g) pakastettua maissia
kerä (300 g) jäävuorisalaattia
1 avokado
2 punasipulia
3 tomaattia
½ kurkku
(pinnalle silputtua korianteria tai persiljaa)

Ruskista jauheliha öljyssä ja mausta. Kaada sekaan tomaattimurska ja valutetut pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon jäiset maissit. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

Suikaloi salaatti, kuorittu avokado ja sipulit. Kuutioi tomaatti ja kurkku ja levitä salaattiainekset vadille tai annoslautasille. Lusikoi jauhelihaseos keoksi salaatille ja tarjoa.

Tarjoiluvinkki: 1 dl tortillasipsejä on noin 80 kcal.

Katso myös reseptit:

Vartissa valmiiseen arkiruokaan
Helppoon herkkuateriaan