Soppa365
Paistos tarjoillaan tietenkin puolukoiden kera. Kuva: Mikko Hannula
Paistos tarjoillaan tietenkin puolukoiden kera. Kuva: Mikko Hannula

Pellillä valmistuva kaalikäärylepaistos ei vaadi aikaa, näpertelyä eikä tekniikkaa.

Kaalikääryleet ovat monen suosikkiruokaa. Niiden tekemiseen menee kuitenkin sekä aikaa että vaivaa. Oikaisijan keittiössä homma ratkaistaan kompromissilla: kaalikääryleiden maku, mutta ilman vaivaa.

Peltikaalikääryleiden resepti on vegeversio klassikosta, mutta yhtä hyvin pellille sopii ruskistettu jauheliha.

Peltikaalikääryleet

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 40 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl ohraa

4 1/2 dl vettä

5 cm inkivääriä

3 rkl japanilaista soijakastiketta

2 rkl vaaleaa siirappia

1 dl oliiviöljyä

n. 1/2 kg keräkaalia

1 salaattisipulin varsi

100 g suolattuja cashewpähkinöitä

Lisäksi

100 g (n. 1 1/2 dl) pakastepuolukoita

1 rkl tummaa sokeria

  1.  Ota puolukat sulamaan pieneen kulhoon.
  2. Laita ohra ja vesi kattilaan ja kuumenna vesi kiehuvaksi kannen alla. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna ohran vetäytyä kannen alla.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se soijakastikkeen ja siirapin kanssa. Lisää öljy seokseen.Viipaloi kaali, aseta palat uunipellille ja sivele ne soijaöljyllä. Säästä loppu öljy. Paahda kaaleja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Murskaa puolukat haarukalla ja lisää sokeri.
  5. Valuta vesi pois ohrakattilasta. Sekoita soijaöljy ohraan.
  6. Kaada ohra kaalin joukkoon. Saksi salaattisipulia pinnalle. Lisää pähkinät ja tarjoa heti puolukoiden kanssa.

Resepti: Tara Junker, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla