Banaani-kaurapikkuleivät syntyvät näin vähistä aineksista.
Banaani-kaurapikkuleivät syntyvät näin vähistä aineksista.

Luonnon pehmis syntyy jäädytetyistä hedelmistä ilman maitoa ja sokeria. Ja se on uskomattoman hyvää!
Luonnon pehmis syntyy jäädytetyistä hedelmistä ilman maitoa ja sokeria. Ja se on uskomattoman hyvää!

Joulusta jääneet taatelit ja luumut syödään makeisiin suihin nyt.
Joulusta jääneet taatelit ja luumut syödään makeisiin suihin nyt.

Näistä aineista syntyy maailman simppelein suklaavaahto.
Näistä aineista syntyy maailman simppelein suklaavaahto.

Kypsä banaani, pehmeä taateli ja valuva hunaja makeuttavat herkut muodikkaasti.

Mangopehmis

(1–2 annosta)

Kuori ja pilko puolikas kypsä mango ja 1 banaani. Pakasta ne. Pane jäiset mango- ja banaanipalat sekä 1 dl jäisiä pakastemansikoita yleiskoneeseen tai tehosekoittajaan. Mausta halutessasi tuoreella mintulla. Jauha pehmeäksi ”jäätelöksi”. Tarjoa heti.

Banaani-kaurapikkuleivät

(8 kappaletta)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Soseuta 1 banaani haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää 2 dl kaurahiutaleita, 1 rkl hunajaa ja 1 ½ tl inkivääriä. Sekoita. Jaa taikina kahdeksaan osaan, pyöritä ne palloiksi ja paina noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitele keksit vaahterasiirapilla. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pikkuleipiin tulee kullanruskea sävy. Syö saman päivän aikana.

Hedelmäpallot

(8-10 kappaletta)

Jauha 1 dl kookoshiutaleita, 1 dl kivettömiä taateleita, 1 dl kuivattuja luumuja, 1 dl mantelijauhetta ja 2 rkl huoneenlämpöistä voita tehosekoittajassa tai yleiskoneessa. Pyörittele massasta 8–10 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa.

Suklaa-lakritsivaahto

(4 pientä annosta)

Sekoita 1 banaani, ½ dl mantelijauhetta, 2 rkl kaakaojauhetta, 1 tl hunajaa, 1 tl vaniljauutetta ja 1 tl lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram) tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Lisää seokseen ½ dl maitoa. Tarjoile vadelmilla ja lakritsijauheella koristeltuna.