Perunoille lastataan kunnon keko texmex-mausteilla höystettyä jauhelihaa. Viimeistelystä huolehtivat tortillan tutut toverit; avokado, ranskankerma ja tomaatti. Vinkki keventäjän keittiöön: osan jauhelihasta voi korvata kasviksilla.
Perunoille lastataan kunnon keko texmex-mausteilla höystettyä jauhelihaa. Viimeistelystä huolehtivat tortillan tutut toverit; avokado, ranskankerma ja tomaatti. Vinkki keventäjän keittiöön: osan jauhelihasta voi korvata kasviksilla.

Texmex-perunat ovat amerikkalainen trendiherkku. Ne täytetään jauhelihalla, juustolla ja pavuilla.

1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Paista silppua pannulla öljyssä noin minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada pannulle tomaatit liemineen. Painele tomaatteja puulastalla pienemmiksi paloiksi. Lisää valutetut pavut ja mausteet. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia. Lisää puolet juustoraasteesta.

3. Litistä kypsät perunat. Valuta päälle öljyä. Lusikoi perunoille kastiketta ja ripottele loppu juusto. Laita perunat takaisin uuniin 5 minuutiksi.

4. Viimeistele korianterilla sekä avokado- ja tomaattikuutioilla.

Lue lisää:

Maistuisiko viikonloppulasse? Kokeile uudenlaisia lasagnereseptejä

Yllättävä uusi tapa valmistaa pekonia – näinkö se kuuluukin tehdä?

Iisisti uuteen vuoteen: tee mahtavia nachoherkkuja

Resepti

Vaikeustaso:
Helppo

Litistetyt texmex-potut 4 isoa annosta Valmistusaika 1 t 10 min

8
keskikokoista Rosamunda-perunaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
maukasta juustoa raastettuna
esim. Appenzelleriä

Kastike

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä400 g jauhelihaa
1
tlk (400 g) kokonaisia tomaatteja
1
pkt (290/175g) keitettyjä kidneypapuja
Go green
suolaa
1
tl
sokeria
1
pss (40 g) taco-mausteseosta
Santa Maria

Tarjoiluun

avokadoa
tomaattia ja korianteria

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.