Tämä pihvi on ravitsevampaa vihreää kuin perinteinen salaatti. Täytä näillä siis puolet lautasesta!
Tämä pihvi on ravitsevampaa vihreää kuin perinteinen salaatti. Täytä näillä siis puolet lautasesta!

Vihreät pihvit maustat valkosipulilla ja basilikalla. Vihreällä jalapenolla saat niihin vielä lisää ytyä.

Vihreät kasvispihvit

4 annosta (8–10 pihviä)

valmistusaika 30 min

200 g lehtikaalia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 parsakaali

½ ruukkua basilikaa

2 dl kaurahiutaleita

1 dl saksanpähkinöitä

2 tl soijakastiketta

2 tl sinappia

1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria

Paistamiseen

voita tai öljyä

1. Irrota lehtikaalin lehdistä kovat ruodit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhdo parsakaali ja leikkaa paloiksi.

2. Mittaa kaurahiutaleet, pähkinät, soijakastike, sinappi, suola ja pippuri monitoimikoneen kulhoon. Nosta vihannekset kulhoon ja soseuta massaksi. Ota massaa pieni pallo käteesi ja kokeile, onko se muotoiltavaa. Lisää tarvittaessa kaurahiutaleita, kunnes massa on tarpeeksi tiivistä.

3. Muotoile 8–10 pihviä. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puolin ruskeiksi voissa tai öljyssä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.