Tämä pihvi on ravitsevampaa vihreää kuin perinteinen salaatti. Täytä näillä siis puolet lautasesta!
Tämä pihvi on ravitsevampaa vihreää kuin perinteinen salaatti. Täytä näillä siis puolet lautasesta!

Vihreät pihvit maustat valkosipulilla ja basilikalla. Vihreällä jalapenolla saat niihin vielä lisää ytyä.

Vihreät kasvispihvit

4 annosta (8–10 pihviä)

valmistusaika 30 min

200 g lehtikaalia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 parsakaali

½ ruukkua basilikaa

2 dl kaurahiutaleita

1 dl saksanpähkinöitä

2 tl soijakastiketta

2 tl sinappia

1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria

Paistamiseen

voita tai öljyä

1. Irrota lehtikaalin lehdistä kovat ruodit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhdo parsakaali ja leikkaa paloiksi.

2. Mittaa kaurahiutaleet, pähkinät, soijakastike, sinappi, suola ja pippuri monitoimikoneen kulhoon. Nosta vihannekset kulhoon ja soseuta massaksi. Ota massaa pieni pallo käteesi ja kokeile, onko se muotoiltavaa. Lisää tarvittaessa kaurahiutaleita, kunnes massa on tarpeeksi tiivistä.

3. Muotoile 8–10 pihviä. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puolin ruskeiksi voissa tai öljyssä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.