Torttutaikinan voi taitella myös kuusen muotoon varrastikkuun. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Torttutaikinan voi taitella myös kuusen muotoon varrastikkuun. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Valmis torttutaikina on kiireisen leipurin paras kaveri. Nämä nokkelat kuuset voi tehdä niin makeina kuin suolaisina! 

Jos päätät tehdä kuuset makeina, levitä niille luumuhilloa tai suklaalevitettä. Suolaiset kuuset syntyvät näin: 

Kinkkukuuset

12 kinkkukuusta

Valmistusaika 15 min + 20 min

6 torttutaikinalevyä

50 g parmesaania

150 g ilmakuivattua kinkkua

mustapippuria myllystä

12 oliivia

Lisäksi

12 varrastikkua

1. Sulata taikinalevyt. Raasta parmesaanijuusto raastimen pienellä terällä.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli taikinalevyt noin 1,5-kertaiseksi pituussuunnassa. Levitä juustoraaste levyille. Levitä kinkkusiivut juuston päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria.

3. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä levyt neljään osaan pituussuunnassa. Pujottele jokaiseen tikkuun kaksi suikaletta niin, että taitteet kapenevat kohti tikun kärkeä. Paista 10–15 minuuttia, kunnes taikina alkaa ruskistua. Koristele kuuset oliiveilla.