
Valmis torttutaikina on kiireisen leipurin paras kaveri. Nämä nokkelat kuuset voi tehdä niin makeina kuin suolaisina!
Jos päätät tehdä kuuset makeina, levitä niille luumuhilloa tai suklaalevitettä. Suolaiset kuuset syntyvät näin:
Kinkkukuuset
12 kinkkukuusta
Valmistusaika 15 min + 20 min
6 torttutaikinalevyä
50 g parmesaania
150 g ilmakuivattua kinkkua
mustapippuria myllystä
12 oliivia
Lisäksi
12 varrastikkua
1. Sulata taikinalevyt. Raasta parmesaanijuusto raastimen pienellä terällä.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kauli taikinalevyt noin 1,5-kertaiseksi pituussuunnassa. Levitä juustoraaste levyille. Levitä kinkkusiivut juuston päälle. Rouhi päälle vielä mustapippuria.
3. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä levyt neljään osaan pituussuunnassa. Pujottele jokaiseen tikkuun kaksi suikaletta niin, että taitteet kapenevat kohti tikun kärkeä. Paista 10–15 minuuttia, kunnes taikina alkaa ruskistua. Koristele kuuset oliiveilla.